De nieuwsbrief

Waar we staan: Nameshapers van 2012 naar 2013

Reflecteren op een mooi jaar; dat is hoe we bij Nameshapers 2012 kunnen afronden met een zeer positieve vooruitblik op 2013. Wat hebben we het afgelopen jaar allemaal gedaan, geleerd en gecreëerd?

In het tweede jaar dat Nameshapers officieel bestaat hebben we meer dan 1000 mensen op pad geholpen met interactieve workshops, op maat gemaakte presentaties en adviesopdrachten. Het “kleinste” wat we hebben gedaan als we kijken naar aantallen is één-op-één-coaching en het “grootste” was een zaal van 100 ambachtelijke slagers welkom heten in de retailwereld van social media. De impact van elke opdracht is natuurlijk heel anders. Als preferred supplier van Deloitte zijn onze workshops een hoeksteen gebleken van de Social Business Engineering strategie die we samen met het online marketing team hebben opgesteld. Zo hebben we in totaal bijna 8 keer zo veel omgezet als in 2011! En daar zijn we oprecht trots op.

Van open workshops naar in-company opdrachten

Door twee ontwikkelingen hebben we ons meer gericht op het verzorgen van in-company workshops dan op het organiseren van workshops met open inschrijving. Het meest voor de hand ligt dat we het veel drukker kregen met corporate opdrachten die ook nog eens beter betalen. En dat is voor een startup al snel een reden om de focus te verplaatsen! Verder bleek het voor ons lastig te zijn om via de kanalen die wij eerder wel met succes hebben gebruikt nieuwe deelnemers voor de open workshops te werven. Tot slot hebben we meer geleerd van de feedback die we bij de grotere bedrijven kregen doordat er wellicht grotere belangen meespelen. We schakelen ook altijd met meerdere afdelingen voordat we tot de uitvoering van een opdracht komen, dus kijken er flink wat extra ogen mee. Dat is niet alleen goed voor onze persoonlijke ontwikkeling maar zeker ook voor die van Nameshapers als bedrijf.

We hebben bovendien 3 focusgebieden aangewezen waar we ruime ervaring in hebben opgedaan:

• Food service
Zoals onze eerdere en huidige klanten: Food Service Network, Lamb Weston Meijer, Autogrill.

• Finance
Zoals Deloitte, een regionaal boekhoudkantoor en een vermogensbeheerder.

• Healthcare/Education
Zoals VUmc Amstel Academie, Stichting Compassion for Care en Pulse Onderwijs.

 

Van in-company workshops naar consulting

Met een achtergrond in Business Administration lag voor Oliver consultancy in de lijn der verwachtingen. We zijn blij om te kunnen melden dat we met meerdere opdrachtgevers bij langere trajecten betrokken zijn. We adviseren deze klanten eerder in het proces op het gebied van online strategie en blijven betrokken bij de interne implementatie om de mensen in hun organisatie mee te krijgen tot en met de operationele executie van de social media strategie. Workshops zijn hier nog altijd een belangrijk onderdeel in omdat onze gezamenlijke expertise daar ligt.

Ook hebben we enkele start-ups geadviseerd in het activeren van hun online community en zetten we ons regelmatig in om kennis te delen in gastcolleges aan de VU, Hogeschool InHolland en de Hogeschool van Amsterdam.

Onze ervaring met TEDxAmsterdam breder ingezet

Zowel Salmaan als Oliver is al jaren actief met het organiseren van diverse evenementen. Bij TEDxAmsterdam is Salmaan verantwoordelijk voor de vrijwilligerscoördinatie op de eventdagen en Oliver gaat over alle online communicatie als Chief Content Creator. Hij combineert daarin de taken van een hoofdredacteur, social media manager en live event reporter. Deze ruime ervaring met één van de grootste en inspirerendste evenementen van Nederland zetten we nu ook in voor andere opdrachten.

Nameshapers werkt nauw samen met Gerdie Schreuders van Live Online Events aan het ‘hybrid‘ maken van B2B-evenementen. In de zomer van 2012, bijvoorbeeld, vlogen we naar Liverpool om tijdens het internationale Associations Congress een brug te slaan tussen de offline deelnemers en de online bezoekers van de livestream. We introduceerden daar onder meer social gaming, een manier om het online publiek te stimuleren hun kennis met elkaar en anderen te delen. Onze 10 beste tips om elk event ‘hybrid’ te maken vind je in deze presentatie:

Diverse video’s van de plenaire zaal, studio-interviews en de exclusieve Google+ Hangout die we organiseerden zijn te vinden op YouTube

.

En dan nog één verandering…

We communiceren nu weer in het Engels èn Nederlands! Zoals het gaat in social media gebruiken we de twee talen door elkaar. Op onze website kozen we eerst alleen voor Engels met het oog op onze internationale klanten. Omdat duidelijk is dat we de Engelse taal vloeiend spreken kiezen we ervoor om artikelen en andere delen van de site weer gewoon in het Nederlands te plaatsen.