De nieuwsbrief

Summerschool-serie voor Frankwatching: webcare in de praktijk

Voor een serie artikelen op Frankwatching wil ik op zoek naar antwoorden op de hoe-vraag van webcare. Hoe zijn bestaande organisaties op dit moment nou echt aan de slag in de praktijk? Het idee is om alles in de zomer te publiceren, vandaar dat ik als werktitel “summerschool” heb gekozen. Ik zoek nog bedrijven om langs te gaan!

De praktische kant van webcare wordt eigenlijk maar heel weinig belicht. Ik vraag me altijd af waar die bedrijven nou mee worstelen. Daarom wil ik langs bij een aantal verschillende grote organisaties om het eens niet te hebben over strategie maar de hands-on realiteit van webcare. Hoe veel mensen werken er aan webcare? Wie heeft de richtlijnen bepaald?  Wat zijn de successes and failures?

Vragen die ik in ieder geval beantwoord wil zien:

  • welke tooling zetten jullie in en hoe veel kost dat?
  • gebruiken jullie scenario’s?
  • zijn er vaste antwoorden/canned responses?
  • zit iedereen op een vaste kantoorplek of werken mensen onderweg met apps?
  • wat heb je nodig om er goed in te zijn als persoon?

Ik wil dus vooral de “handjes” aan het woord laten komen om een eerlijk beeld te schetsen van de dagelijkse gang van zaken. En omdat ik de visuele kant heel belangrijk vind, neem ik Martijn Zijerveld (hoofd fotografie bij TEDxAmsterdam) mee voor sfeerbeelden.
Oh ja: het gaat niet om de usual suspects (NS, KLM, Wehkamp). Het lijkt mij juist mooi om eens te horen hoe een regionaal ziekenhuis (UMC Utrecht) hier mee omgaat, wat je kunt doen aan webcare als projectmatig bouwbedrijf (Heijmans) of wat er gebeurt bij een internationale retailer (Hema).

Geef je organisatie op

Werk je bij een organisatie die net begonnen is met webcare? Of doe je het al jaren op je gemak en wil je jouw professionele ervaringen delen? En wil je graag geportretteerd worden op online platform Frankwatching met veel trouwe lezers? Laat het mij dan weten! Je kunt me hier bereiken, maar ook mailen of tweeten.