De nieuwsbrief

Social media moderator tijdens live online talkshow

De wereld verandert, dus doen we het anders. Maar hoe dan? Daarover spraken 13 deskundigen uit het live communicatievak in een hybride (live & online) talkshow op vrijdag 11 januari 2013 voor een groep van 60 genodigden en bijna 300 online deelnemers. Oliver de Leeuw was de social media moderator voor deze 300 online bezoekers en had daar zijn handen vol aan.

Oliver helpt het daglicht uit de OnlineTalkshow.nl-studio te bannen

Na een grondige voorbereiding door Live Online Events om een afwisselend programma samen te stellen en met de technische productie in handen van StreamCo was het een warm bad om aan te haken met social media moderatie. Met nog enkele last-minute voorbereidingen in de tijdelijke studio (er is een goede reden dat je dit normaal gesproken niet ziet) was het tijd om alle gasten binnen een uur voor de camera te krijgen. Iedereen kon live meekijken op www.onlinetalkshow.nl en meepraten via Twitter met de hashtag #ikwens.

Oliver de Leeuw (Nameshapers) en Gerdie Schreuders (Live Online Events) in gesprek voor de camera op de livestream van onlinetalkshow.nl

Het thema was “De wereld verandert, dus doen we het anders. Maar hoe dan?” waarin maatschappelijke veranderingen en de technologie die ons in staat stelt ons anders te organiseren centraal stonden. De hashtag was dan ook zo gekozen dat er een positief statement vanuit zou gaan.

Wat doet een social media moderator?

Olivers taak als social media moderator was meervoudig: hij trad op als live tweetreporter, deelde virtuele goodies (downloads en kortingsbonnen) uit en schakelde tussen de online deelnemers en de gasten om ze vragen van het livestream-publiek te kunnen stellen.

We hadden ook een aantal interactieve elementen ingebouwd. Zo konden offline bezoekers en online kijkers stemmen op drie stellingen via sms of geefmening.nl, waarvan Mike Coumans live de resultaten deelde op de livestream. Via Twitter en graphics in beeld riepen we iedereen op om mee te doen.

Naast 300 unieke kijkers op de livestream (behoorlijk veel voor een niche talkshow op vrijdagmiddag) zijn er honderden tweets verstuurd met een bereik van bijna 60.000 accounts en ruim 250.000 indrukken of views.

#ikwens tweetreach report | Nameshapers & LiveOnlineEvents onlinetalkshow

#ikwens bereikte bijna 60.000 Twitter-accounts

Beleef de online talkshow opnieuw

De video’s zijn binnenkort beschikbaar. Meer foto’s vind je op http://www.madebypeter.nl/livehouse.html. Tot slot vind je hieronder een verslag van de online talkshow in tweets & foto’s, gemaakt met de tool Storify.

http://storify.com/tweetredacteur/tweets-and-foto-s-online-ny-talkshow-2013