De nieuwsbrief

Nameshapers & Live Online Events slaan de brug naar hybrid events vanuit Liverpool

International & European Associations Congress op 16 & 17 juli multimediaal live te volgen

Tijdens het jaarlijkse ACIE-congres zijn de plenaire sprekers vanuit Liverpool wereldwijd online te bekijken. Vanuit een studio worden bezoekers, panelleden en de congresorganisatie geïnterviewd over hun ervaringen. Bovendien wordt met een brede mix van social media de brug geslagen naar een zogenoemd “hybrid event”: de grenzen tussen offline en online bijeenkomsten vervagen.

Hybrid host en social media
Interactie met bezoekers staat voorop bij elk congres. Maar hoe staat het met de niet-bezoekers? Met een eigen programma om het plenaire podiumgedeelte heen presenteren we een livestream die de interactie tussen beide groepen offline en online versterkt. “Hybrid host” Gerdie Schreuders is de aangewezen persoon om het online publiek te betrekken bij wat er in Liverpool plaatsvindt.

Een aantal kenmerkende elementen van live-ervaringen bootsen we zo goed mogelijk na via het internet. Met beeld, geluid en veel interactie. We gaan het gesprek aan met sprekers, panelleden en peilen de reacties van ACIE-bezoekers terwijl ze over de beursvloer rondlopen.

Als bezoeker zit je vaak nog met vragen die niet aan bod komen in de zaal. Als kantoorkijker heb je normaal gesproken al helemaal geen mogelijkheid tot interactie. Vragen die op Twitter worden gesteld leggen wij direct aan de gasten voor. Op beide dagen zoeken we de interactie op in een Google Hangout waar geïnteresseerden waar ook ter wereld aan mee kunnen doen om live in discussie te gaan met de sprekers. Deze groepssessie is live en na afloop op YouTube te bekijken.

Social gaming
Voor de bezoekers zelf en ook voor de betrokkenen buiten de zaal introduceren we ‘social gaming’: een speelse manier om interactie te stimuleren. Een aantal acties in social media worden beloond met een prijs. Zo kiest social media moderator Oliver de Leeuw de beste bijdrage via Twitter, de leerzaamste learning die in de LinkedIn Group gedeeld wordt en de beste tip die men bij het inchecken op Foursquare achterlaat.

Plenair programma
De livestream zal naast ons aanvullende studio-programma het plenaire gedeelte op het hoofdpodium laten zien. Ook de presentaties tijdens het Conferences & events-traject zijn live te volgen.

Gratis registratie
De livestream is voor iedereen toegankelijk na een gratis registratie. Zo weten wij wie er meekijken en kunnen we het programma waar mogelijk nog specifieker afstemmen op de doelgroep.

Hoe kun je meedoen?
Praat mee met hashtag #ACIE12live of tweet je bijdrage naar @acie12live. Discussieer mee in de LinkedIn Group en deel foto’s op Instagram met #ACIE12live. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op Google+  zodat je kunt meedoen of kunt kijken naar de Hangouts die we organiseren.

Meer informatie:

http://www.associationcongress.com/ie/
http://www.associationcongress.com/ie/index.asp?page=acie2012&section=registerlive

 

Gerdie Schreuders (Live Online Events) is de Hybrid Host

Eventspecialist with a passion for social media | hybrid events |TweetReporting | LiveOnlineEvents | strategic marketing | Amsterdam
www.live-online-events.nl
@gerdie
06 22 99 44 13

 

Oliver de Leeuw (Nameshapers) is de Social Media Moderator

Doet normaal over social media bij @nameshapers (eigenaar met@salmaansana, #socialmedia #advies en #workshops) &@TEDxAms (online communicatie)
www.nameshapers.com
@odeleeuw
06 28 13 77 43