Casestudy: TNO Eye On Talent

HUMAN INTEREST

“Hoe brengen we het werk van onze wetenschappers dichtbij?”

Met duizenden wetenschappers in dienst is er voor TNO genoeg om te vertellen. En het is een uitdaging om dat kort en krachtig te houden! Samen ontwikkelden we de serie “Eye On Talent” waarin we twee strategische doelen samenbrachten.

Mede door corona was er behoefte om de afstand tussen de Raad van Bestuur en de medewerkers te verkleinen. Bovendien wil TNO de trots laten voelen van de baanbrekende projecten waar mensen hard aan werken. Daarom ontwikkelden we samen een combinatie van een human interest portret over de wetenschapper en een deep dive over de wetenschappelijke kennis.

Kunnen we CO2 veilig opslaan voor een schonere wereld?

Hoe ziet de toekomst van werk eruit, zonder een cv?

Wat kan radartechnologie doen om ons te beschermen tegen hypersonische raketten?

 

De resultaten op een rij:
I

4 afleveringen

Hoge kijkcijfers op intranet

Vernieuwend format

FUN FACT: Voor dit project hielden we rekening met de steeds wisselende coronamaatregelen. Alle voorbereidende inhoudelijke gesprekken vonden online plaats en daarom was het human interest gedeelte waarin de RvB’er en wetenschapper elkaar ontmoetten volledig spontaan.

“Super leuke en relaxte productie, mede omdat Oliver tot in de puntjes was voorbereid. Ook de collega’s die in de video’s terugkomen kijken met veel trots en plezier op het resultaat terug.”

Ineke Pompen

Projectmanager Marketing & Communicatie Employer Branding, TNO