Casestudy: RVO
(Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

TVL-subsidie

“Hoe bereiken we onze doelgroep beter op social media?”

Als interim social media content expert bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) coördineer, bedenk en maak ik content die ondernemers én Nederland vooruit helpt.

Ik ben betrokken bij de communicatie rond bepaalde subsidieregelingen. Van strategisch overleg over stakeholders betrekken tot het omzetten van taaie cijfers in een toegankelijk GIFje: geen dag is hetzelfde.

Als herijking van de social strategie op dit thema doe ik mijn best om frisser, vaker en vriendelijker online aanwezig te zijn. Zo helpen we ondernemers op zoek naar praktische informatie over regelingen het beste verder op weg.

 

Bekijk vooral eens de social media kanalen:

RVO op Twitter

RVO op LinkedIn

DEN HAAG - Fotoreportage bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. RVO

Voor deze interimopdracht is Oliver gevraagd om met een frisse blik naar de social media communicatie rondom de TVL-regeling te kijken. Én om dit praktisch handen en voeten te geven. Dus het doorontwikkelen van ideeën tot en met beeldredactie, short copy schrijven en het plaatsen van de vele berichten op meerdere kanalen. Alles gebeurt in nauw overleg met onder meer communicatieadviseurs.

Human interest portretten van RVO'ers

Om de organisatie op social media hetzelfde menselijke gezicht te geven als aan de telefoon, in de chat en via webcare, zijn we een serie Instagramportretten gestart. Hierin leer je enkele RVO’ers persoonlijk beter kennen. Er is altijd een haakje met de vakinhoud: hoe helpen zij dagelijks ondernemerd verder?

Ik vertaalde een strategische reputatiebehoefte naar een concreet format, coördineerde een nieuwe vormgeving binnen de huisstijl en schreef de meeste interviews.

RVO portret instagram - Marieke
RVO portret instagram - Giovanni
RVO portret instagram - Anita

“In deze politiek gevoelige dossiers heeft Oliver uitstekend werk verricht. Hij heeft de social media strategie verder gebracht, zodat de content beter en meetbaarheid consistenter werden. Met inzet van korte filmpjes, portretten en nog meer innovatieve content-stijlen kon hij de zakelijke content een menselijke tint geven.

Naast zijn primaire opdracht voor berichten was Oliver een heel all round mediaman! Belangrijk bij social is natuurlijk flexibiliteit. Als de stakeholders divers zijn, en de content gevoeliger is, dan is dat nog belangrijker. Daar kon ik bij hem van op aan.”

Edgar van de Burgt

Communicatieadviseur, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland