Casestudy: NEW ENERGY CHALLENGE

INHOUD

“The New Energy Challenge calls for future energy solutions.”

De Europese New Energy Challenge is een intensieve wedstrijd die de lat hoog legt en zoekt naar game-changing oplossingen van jonge start-ups die actief zijn in de energietransitie. Deze challenge haalt 20 verschillende bedrijven naar Amsterdam voor een week vol workshops en inspiratie om de top-3 te belonen met investeringen.

De komende decennia zal de vraag naar energie alleen maar toenemen. Tegelijkertijd groeit de uitdaging om bij de productie van energie de CO2 uitstoot te verminderen. Shell, Rockstart en YES!Delft verwelkomen start-ups – actief in de energie transitie – die deze uitdaging aan willen gaan met ideeën over nieuwe businessmodellen en innovatieve technologieën. De New Energy Challenge zoekt effectieve, winstgevende oplossingen die bij voorkeur ook mondiaal inzetbaar zijn.

Enkele online resultaten:

I

658.623 kijkers van de after movie

v

Van 0 naar 25.000+ volgers in 5 maanden

15.000.000+ bereikt met social media

In dit project was Oliver verantwoordelijk voor de social media strategie tot en met de content creatie. Dit coördineerde hij in nauwe samenwerking met het organiserende team van Shell, de evenement producenten, het PR-bureau, de grafisch vormgever en – last but not least – het video productie team. Hierbij hoorden ook werkzaamheden als het schrijven van short copy voor Instagram, Twitter en Facebook evenals het verzinnen van pakkende omschrijvingen voor onze YouTube video’s. Verder stuurde Nameshapers op tactisch niveau de budgetten en creatieve copy aan voor alle social media advertising op Twitter, Facebook en Instagram.