Casestudy: ESOF

CONGRES: ESOF2022

“Hoe werven we internationale deelnemers voor ons hybride event?”

Spannend: een tweejaarlijks congres dat voor het eerst als hybride evenement plaats vindt. Dat is zowel offline als online, tegelijk! ESOF (European Science Open Forum) ging deze uitdaging aan. Dit grootste Europese congres over interdisciplinaire wetenschap vond in 2022 plaats in Leiden, de European City of Science.

In de laatste 3 maanden is alles op alles gezet om voor de beide takken van het wetenschappelijke congres deelnemers te werven. Nameshapers werd aangehaakt om passende én pakkende content te ontwikkelen die zou leiden tot hogere kaartverkoop.

Bekijk vooral eens de social media kanalen:

ESOF op Twitter

ESOF op LinkedIn

Enkele eerste resultaten ...

  • Rbinnen 4 weken van brainstorm naar volle social media content calendar (copy & visuals)
  • Ritems ontwikkeld voor organische social media, voor in de sponsor- en ambassadeurstoolkit, en voor betaalde advertentiecampagnes
  • Rhoge CTR op de social advertenties
Work together at #ESOF2022

In dit project was Oliver verantwoordelijk voor de vertaling van de marketingstrategie naar een social strategie. Ook het doorontwikkelen van de huisstijl en het creëren van visuals, het afstemmen en produceren van videoboodschappen met internationale wetenschappelijke ambassadeurs en stakeholderoverleg hoorde bij zijn taken. Last but not least hield Oliver zich bezig met de strategie, creatie en optimalisatie van alle social media advertenties.