De nieuwsbrief

Cafetaria 2.0 event – Kansen voor snackondernemers

Farm Frites vroeg ons tijdens het eerste Snackkoerier Event een interactieve introductie-presentatie te houden over social media voor snackbarhouders. Het Cafetaria 2.0 Event is een kennisdag georganiseerd door Snackkoerier met diverse sprekers en interactieve workshops om handvaten te bieden voor het succesvol exploiteren van een goede cafetaria. Na twee bijzonder interessante voorgesprekken met Marketing Manager Micha van den Nieuwenhuijzen over de snackwereld en met name de uitdagingen voor kleine ondernemers in de frituur realiseerden we dat onze tips en voorbeelden nog praktischer moesten worden dan normaal – zeker omdat er maar 1 uur de tijd was. Om de sfeer goed op me in te kunnen laten werken en de belevingswereld van de snackbarhouders beter te begrijpen, besloot ik er de hele dag bij te zijn.

De opening was interessant en de workshop van Food Inspiration-held Gerard Sterkenburg over rendement heeft mij ook nog veel geleerd, zowel over ondernemen als over de reacties van de deelnemers. Tijdens de lunchpauze kon ik soundchecken en nog even van het eten genieten. Het was by far de beste lunch die ik ooit op een event heb gezien – naast tientallen warme gerechten was er een uitgebreid saladebuffet, kon je gerookte zalm en verse frambozen vinden en had Van der Valk zelfs een bemande dessert-stand. Als ik niet direct na de lunch zelf het podium op moest, had ik veel meer lekkers op mijn bord gelegd!

Aan de hand van bestaande voorbeelden en opdrachten om zelf aan de slag te gaan probeerde ik de drempel om Twitter in te zetten als business tool weg te nemen. In de presentatie gaf ik  voorbeelden van 3 soorten content waarover snackbarhouders zouden kunnen tweeten:
– nieuws
– productkennis
– aanbiedingen.

Bekijk hier de slides van deze interactieve presentatie:

Na afloop werd ik geïnterviewd over de do’s en don’ts van Twitter voor ondernemers.

 

Wil je nog meer zien? Bekijk dan ook het fotoverslag op de site van MissetHoreca.