De nieuwsbrief

5 maandagse must-reads over social media

Vanaf deze week plaatsen we wekelijks een kort overzicht van 5 artikelen die ons deze week zijn opgevallen. Dit kan om allerlei redenen zijn: nieuwe tips & trucs, een leuke casus of gewoon omdat iets ons laat lachen.

 

5 artikelen die ons bij Nameshapers deze week zijn opgevallen:

1 – Voorspellingen

Hoe ziet de wereld er over pakweg 20 jaar uit? Lopen we allemaal met een Google Glass? Linken we tegen die tijd onze hersenen via het internet? Over oversharen gesproken… In het Deep Shift technologierapport van het WEF zien we verschillende voorspellingen voorbij komen wat betreft “the internet of things”, de “Blockchain” en ons permanent online zijn.

http://www.weforum.org/reports/deep-shift-technology-tipping-points-and-societal-impact

 

2- Woorden maken het verschil, offline en online

Waarom is woordkeuze zo belangrijk? Waarom hebben woorden zoveel macht? Hoe kunnen ze jou macht geven? De nieuwe toastmasters kampioen Mohammed Qahtani illustreert in bijgaand filmpje goed hoe veel verschil woordkeuze maakt.

http://www.inc.com/larry-kim/the-world-s-greatest-public-speaker-on-the-power-of-words.html

 

3 – Vergeet je e-mail niet

Als het ondergeschoven kindje van de sociale mediamix is e-mail zeker ook het meest onderschatte. Dit artikel is zowel interessant vanuit praktisch oogpunt (TinyLetter is een praktisch tool voor hen die niet al te ingewikkeld willen doen.) alswel theoretisch (de beste manier om de strijd aan te gaan met de flitsende nieuwe media van vandaag de dag kan best weleens wat meer low-tech zijn)

http://www.wired.com/2015/09/sorry-ello-real-anti-facebook-good-old-email/

 

4 – Is dit democratische crowdsourcing?

Of je nou vóór of tegen was, het bekendste nieuwsblog van Nederland heeft het, grootendeels digitaal, voor elkaar gekregen om meer dan 300.000 handtekeningen te verzamelen voor een referendum aangaande het associatieverdrag met Oekraïne. Vooral een mooie case voor de marketeers en aspirerende growth hackers onder ons.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/en_dat_was_het_dan.html

 

5 – Identiteit en social media

Als afsluiter deze week het verhaal van Eve, een jonge vrouw in een mannenlichaam die via social media een uitlaatklep heeft weten te vinden. Een mooie invalshoek over hoe social media ons vandaag de dag niet alleen de kans geven onze identiteit te tonen, maar ons ook identiteit kunnen geven.

https://medium.com/matter/searching-for-eve-57dd59bfa539?mod=e2this

 

deel en blijf in het moment

Delen is belangrijk, maar vergeet niet om in het moment te leven!