Social media trainingen, workshops en coaching

Lees meer over onze werkwijze.

SOCIAL MEDIA TRAINING

SOCIAL MEDIA TRAINING / workshop working with coffee at a desk taking notes workspaceIs er een verschil tussen een social media training en een social media workshop? Bij Nameshapers wel. We hebben het liever over workshops omdat je zelf aan de slag gaat met nieuwe kennis, nieuwe social media en nieuwe tools. Met meer dan 10 jaar ervaring als trainers weten we dat je voor het beste leerresultaat je nieuw opgedane vaardigheden het beste meteen in de praktijk kunt brengen.

De enige manier om te leren over social media is om er zelf gebruik van te maken op persoonlijke titel. In onze workshops creëren we daarom een veilige omgeving waarin geen vraag te gek is en je rustig kunt oefenen met social media. We doen dus meer dan de helpfunctie van Twitter voorlezen.

Deze in-company workshops zijn altijd op maat. We gaan eerst met elkaar praten om te kijken waar precies jullie behoefte ligt. Hoe is het huidige niveau van je team? Welke social media platformen willen jij en je collega’s graag beter leren kennen? Wat verwacht je van ons als trainers? Afhankelijk daarvan bepalen we samen de groepsgrootte, inhoud en lengte van de workshop – we kunnen op het moment zelf nog schakelen in niveau en werkvormen.


“Oliver geeft Social Media college zoals het hoort; op een ‘social’ manier, met veel interactie en met een flinke dosis humor! Hij houdt je scherp en zorgt ervoor dat de up-to-date en (soms) complexe lesstof blijft hangen. Erg leerzaam, thanks!”

INDIVIDUELE COACHING


training social media als één-op-één coaching met laptop macbook air en pen en papier


Wil je het liefste extra ondersteuning die helemaal op jouw situatie is afgestemd? We coachen graag één-op-één individuen op hun eigen werkplek. Zo kunnen we precies helpen waar je dat nodig hebt en het meest praktische advies geven dat ook echt werkt voor jou. Uiteraard gaan we eerst samen in gesprek over je (mogelijke) wensen en maken dan een offerte.

Bij één-op-één aandacht in een coachingsessie kunnen we bijvoorbeeld samen werken aan:

 • het matchen van je online aanwezigheid met je offline werkzaamheden
 • een overzichtelijke manier om LinkedIn-updates bij te houden
 • welke andere software, tools en apps handig zijn voor jou

Een training over Twitter? Coaching bij LinkedIn? Of een sessie over Instagram? We kunnen alle kanalen behandelen.

Hoe ziet een social media training eruit? Dit zijn drie verschillende voorbeelden van workshops die we samen met opdrachtgevers hebben vormgegeven.

Social media basics


 • Kennismaking

  Met wie zitten we in de workshop vandaag? Kennen we elkaar offline? En… ook online?

 • Minicollege geschiedenis social media

  We vinden het heel normaal om in onze broekzak een apparaat bij ons te hebben waarmee we continue in contact kunnen staan met onze vrienden. Maar waarom? En hoe kan dat eigenlijk? In dit minicollege nemen we je in vogelvlucht mee in de geschiedenis van het internet en social media.

 • Twitter ontdekken

  Van hashtag tot het inplannen van berichten: in dit onderdeel ga je stap-voor-stap aan de slag met opdrachten om Twitter van binnen en buiten te leren kennen. Wie maakt aan het einde de ingewikkeldste tweet?

Storytelling


 • Wat is je why?

  Waarom doe je wat je doet, of: waarom is je merk er? We staan eerst stil bij deze “why”-vragen om een goede basis te leggen waar je mee verder kunt werken.

 • Merk archetype

  In welk merk-archetype herken je jouw bedrijf? Is dit ook hoe je online overkomt? Wat zou je voortaan zeggen als jij het merk “bent”?

 • Content & kanalen

  Hoe kun je content creëren? Op welke kanalen ga je actief zijn als merk? En hoe kun je zowel vooruit plannen als actueel zijn? In dit onderdeel maken we alle ideeën zo concreet mogelijk en wijzen we verantwoordelijken aan voor acties die uit deze sessie volgen.

Succes met LinkedIn


 • Profiel

  Wat kun je van elkaars profiel op LinkedIn leren? Meer dan je denkt. Om te beginnen aan succes met LinkedIn, geven we je makkelijke tips om je profiel optimaal in te vullen. Omdat we er vanuit gaan dat je dit vervolgens zelf afmaakt, staan we hier niet te lang bij stil. Zonde van de tijd. Er is nog zo veel meer te doen!

 • Privacy

  Altijd lastig, die veranderende privacy-instellingen op social media. We gidsen je door de belangrijkste opties en je stelt meteen je privacy in op het niveau dat jij prettig vindt.

 • Participatie

  Nu gaat het leukste stuk van start: participeren! Je leert hoe je LinkedIn kunt inzetten voor zakelijk succes door pro-actief kennis te delen, je netwerk kwalitatief èn kwantitatief uit te breiden en hoe handige onderdelen van LinkedIn zelf je daarbij kunnen helpen.

“Nameshapers heeft het talent mensen te stimuleren om zonder angst nieuwe wijzen van communiceren te ontdekken. Door de persoonlijke benadering tijdens de workshop hebben ze het team van Nederland Cares het vertrouwen gegeven buiten de normale kaders te denken. Hun onuitputtelijke kennis geeft de workshop een extra dimensie en voedt de discussie over het gebruik van nieuwe media.”

“Met Nameshapers hebben wij een interactieve middag over sociale media weten te verzorgen waar onze leden handvaten aangereikt hebben gekregen om stappen te maken met sociale media om hun bedrijf zichtbaarder te maken voor hun klant: de consument.”

“We hebben Nameshapers uitgenodigd een workshop vorm te geven tijdens onze meest recente teambijeenkomst in Barcelona. Het team drijft op virtueel contact aangezien we geen kantoor hebben en communiceren uitsluitend online met elkaar. Oliver en zijn medetrainer hebben een hele middag met ons doorgebracht en waren in staat om iedereen geïnteresseerd en betrokken te houden. Nu gebruiken we Twitter en Yammer veel efficiënter. Zelfs de meest verstokte social media-twijfelaars hebben nu wel eens getweet.”

“Oliver en de andere Nameshapers zijn fantastische jonge, intelligente en vriendelijke ‘leraren’ die je op een praktische reis meenemen naar een wereld vol digitale mogelijkheden. Als je ook maar iets wilt weten over social media, kijk dan niet verder. Deze jongens rocken!”

“Loop niet weg voor het maken van nieuwe vrienden en andere manieren om te connecten op het internet. Nameshapers zal je helpen om de wereld van social media in no time te ontdekken. Hun workshops zijn praktisch en tegelijkertijd leerzaam.”

“Oliver gave us a training on online positioning/branding on the AIESEC National Training Day. His enthusiastic and authentic training style combined with a lot of specific knowledge on the topic, make Oliver a very good trainer. I learned a lot during the training, and I can definitely recommend it to everyone who has a certain online presence!”