eventreporters

Van online communicatiestrategie tot het antwoorden op tweets tijdens je event: wij staan voor je klaar als EventReporters. We helpen je meer impact te genereren met je event. Online èn offline.

WIJ ZIJN GEK OP EVENTS

Steeds meer merk je dat er een online stroom aan activiteiten plaatsvindt tijdens meetings, congressen en andere soorten events – naast of als versterking van het offline programma. Mensen vinden elkaar op gedeelde interesses in fysieke ruimtes en in online omgevingen. En is dat niet het doel van elke event organizer? Om jouw doelgroep nog sterker met elkaar te verbinden?

Wij helpen event organizers om de brug te slaan tussen offline en online. Hoe verleid je mensen om hun opgedane kennis actief te delen? Hoe bereik je een nieuw publiek? En hoe zorg je dan voor terugkerende bezoekers?

Online is er van alles mogelijk. Met ons label EventReporters gidsen je daar graag doorheen en vanwege onze eerdere ervaringen met social media support bij allerlei events, is geen vraag te gek. Als het nodig is, weten we precies wie we nog meer kunnen inschakelen.

Wat kun je bereiken met social media voor, tijdens en na je event?

Elk event kun je in onze beleving bekijken in communicatie vooraf, tijdens en na afloop. Als je op de juiste momenten de juiste boodschap met de juiste media weet over te brengen op je doelgroep, ben je goed op weg een omgeving te creëren die andere mensen stimuleert om actief mee te praten over je event. Dit kan leiden tot:

  • Een groter bereik
  • Het creëren van een community
  • Bezoekers met elkaar laten verbinden
  • Een lange termijnrelatie aangaan met je bezoekers of leden
  • Nieuwe doelgroepen aantrekken

Social media support op maat

Het stimuleren van je fysieke bezoekers op je event om hun ervaringen te delen op social media kan op allerlei manieren. Dit kan bijvoorbeeld met een social media helpdesk en het op een goed doordachte manier inzetten van schermen met social media updates over je event. Wij vinden het belangrijk om een goede balans te zoeken tussen het uitsturen van updates namens de organisatie en het faciliteren van gesprekken tussen bezoekers onderling, die precies bij jouw event past. Zo kunnen we samen duurzaam bouwen aan het bereiken van de “buitenwereld” met kwalitatieve content.

Als online communicatieregisseurs voor events is het onze taak is het om alle activiteiten die online kunnen plaatsvinden te coördineren. Wij zorgen ervoor dat alles wat online gedaan kan worden, goed gebeurt, in lijn met de visie van je organisatie, met een duidelijk overzicht en creatieve manieren om je publiek met social media bij je event te betrekken.

Met deze activiteiten bieden we social media support bij events

Strategisch sparren

Heb je behoefte aan een strategische sparringpartner? We vinden het altijd leuk om mee te praten en met je mee te denken. Of je nog helemaal geen idee hebt over de bijdrage van social media aan je event of juist al jaren vooruitloopt op je collega’s – we delen graag al onze kennis en creativiteit met je.

Content calendar creatie

We verzinnen creatieve content die past bij de doelgroep van jouw event. Activiteiten die bij deze dienst horen zijn een analyse, brainstorm en een content calendar.

Training en/of coaching

We zouden Nameshapers niet zijn als we niet de nadruk legden op het overdragen van kennis en het aanleren van vaardigheden. Iedereen die bij de online communicatie betrokken is, wordt getraind zodat het organiserende team zelf niet alleen social media begrijpt, maar ook goed toe kan passen.

Social media helpdesk

We helpen je bezoekers ter plekke graag met alle vragen die ze hebben over social media. Zo kunnen we helpen de wifi aan de praat te krijgen, met andere bezoekers te connecten op LinkedIn of uitleggen hoe je zichtbaar tweets kunt delen met de event hashtag.

Live reporting

Er gebeurt heel veel tijdens een evenement, beurs of congres. Onder de naam EventReporters verzinnen Live Online Events en Nameshapers een plan voor de live communicatie waarin we op zoek gaan naar de mooiste verhalen om te vertellen. Denk aan het inzetten van twitter-reporters die vanuit meerdere zalen tegelijk verslag doen, snel en goed geïnformeerd reageren op alle social media berichten of het produceren van pakkende sfeerverslagen op video.