TEDxDelft logo

TEDxDelft is een inspirerend evenement onder licentie van TED en hoort bij de langstlopende TEDx-events van Nederland. In 2015 was het thema “Let’s Make Thing Beta!” wat uitstekend past bij de nauwe band die de organisatie onderhoudt met de TU Delft.

De organisatie van TEDxDelft stond voor een spannende uitdaging: zou het lukken om alle 1.000 beschikbare toegangskaarten op tijd te verkopen? Vanwege onze jarenlange ervaring met TEDx-events en de online communicatie daarover, vroeg de organisatie hoe Nameshapers kon helpen in de laatste twee weken een impuls te geven aan de kaartverkoop.

Wij hebben samen met de social media manager van het TEDxDelft-team de bestaande social media content onder de loep genomen en daar praktische adviezen over gegeven. Met het opzetten van een contentspectrum waarin we globale thema’s hebben benoemd, konden we een content calendar op dagniveau vormgeven. Vervolgens hebben we kant-en-klare berichten aangeleverd, zodat de social media manager van TEDxDelft deze mee kon nemen in de bestaande contentmix van het online team. Daarbij hebben we de hulp ingeschakeld van onze partner Nubis voor zeer gerichte Facebook-advertenties op zowel engagement als het vinden van nieuwe fans en ‘outbound clicks’ naar de kaartverkoop. Ook zijn we met spoed een PR-traject gestart met onze partner Coebergh, die in samenwerking met de marketing manager van TEDxDelft met succes lokale en landelijke pers benaderd heeft voor zowel aandacht in de aanloop naar het evenement als tijdens de conferentie zelf.

Met deze geslaagde combinatie van social media content, online advertising en inzet op PR is het in een bijzonder prettige samenwerking tussen het bestaande team en drie ‘extra’ partijen gelukt om binnen 10 dagen alle resterende kaarten te verkopen.

Benieuwd of we jouw event een social duwtje in de rug kunnen geven? Daar praten we graag over! Neem contact op voor een kennismaking.