logo postillion hotels

Postillion Hotels is een eigentijds en eigenzinnig hotelmerk met 6 vestigingen door heel Nederland, waarin traditionele gastvrijheid wordt gecombineerd met moderne technieken. Met het Meet Work Stay concept voorzien de hotels in alle behoeften van de eigentijdse zakelijke reiziger. Zo hebben alle Postillion hotels voldoende parkeergelegenheid, gratis snelle wifi en is er de mogelijkheid om binnen 60 minuten gezond te lunchen. Daarnaast zijn alle locaties zo duurzaam dat ze door Green Key op niveau goud gewaardeerd worden.

Samen met de klant hebben we om te beginnen de volgende wensen opgepakt:

  • Een sterkere online aanwezigheid

  • Meer interactie met klanten

  • Sneller reageren op berichten

Zoals bij veel bedrijven die wij ondersteunen, had de social media marketeer bij Postillion het gevoel te veel te willen doen in te weinig tijd op te veel sociale media tegelijkertijd. Ook hield zij zich  bezig met een breder takenpakket op het gebied van online marketing; zij kon social media dus niet haar volledige aandacht geven. Zowel de marketing manager als de social media marketeer hadden daarbij het gevoel structuur te missen en hadden behoefte aan een op maat gemaakte strategie die rekening houdt met de beschikbare tijd en middelen.

Daarom hebben we allereerst gekeken naar de huidige status van de social media content: wat wordt er tot nu toe gepubliceerd? Hoe is de tone of voice van de online communicatie? Zijn er veel verschillen of juist een grote overlap tussen Facebook, Twitter en LinkedIn? En ook niet onbelangrijk: is er een goede balans tussen zenden en reageren op vragen van bezoekers?

Vervolgens hebben wij een advies opgesteld voor een vernieuwde social media strategie, ontwikkelden wij creatieve ideeën voor content per kanaal en hebben wij de verantwoordelijken voor social media begeleid in een aantal vervolgsessies. Daarin is onder meer de keuze voor bepaalde software/tooling en de koppeling met bestaande systemen binnen de hotelketen aan bod gekomen. Zo zorgden we samen voor een borging van onze voorstellen en een efficiëntere tijdsbesteding terwijl de responstijd op social media berichten, die steeds beter worden gewaardeerd, is toegenomen.