Logo Nederland Cares (nameshapers | social media supporters)

Nederland Cares is een stichting die vrijwilligers in staat stelt om activiteiten te verrichten met een positieve maatschappelijke impact. In hun woorden: “In deze tijd hebben we een moderne manier van vrijwilligerswerk nodig. De meeste mensen hebben tegenwoordig geen tijd meer om langlopende verplichtingen aan te gaan en elke week vrijwilligerswerk te doen. Daarom biedt Nederland Cares een unieke manier om bij te dragen aan de maatschappij: flexibel vrijwilligen.” Omdat wij vrijwilligerswerk erg waarderen hoefden we niet lang na te denken toen we werden gevraagd voor een pro bono workshop aan deze weldoeners.

De organisatie werkt met lokale afdelingen in meedere Nederlandse steden (en breiden nog steeds uit) en werken daarom onder namen zoals Amsterdam Cares of Den Haag Cares. De workshop die we gaven was dan ook voor alle stadscoördinatoren die zo’n beetje hun eigen toko runnen. Het doel was om een manier te vinden om nog handiger de vrijwilligers te kunnen coördineren, om daarbij social media te implementeren en meer structuur aan te brengen in de bestaande communicatie. De belangrijkste vraag was “hoe komen we aan meer vrijwilligers?” net als “hoe houden we onze bestaande vrijwilligers actief en betrokken?”. In een 3 uur durende workshop bij het “hoofdkantoor” van Nederland Cares in Amsterdam hebben we geholpen om alle stadscoördinatoren de waarde en potentie in te laten zien van met name Twitter. Ook konden we drempels wegnemen om actief te beginnen met andere sociale media, zoals het maken van spontane YouTube videos met een vrijwilliger die wellicht is ingecheckt via Foursquare, om die video vervolgens via Facebook verder te verspreiden.

Menno Visser

“Nameshapers are able to enthusiate people to embrace new ways of communicating without any fears. With a personal approach in executing the workshop they boosted the Nederland Cares team’s self esteem to think outside existing patterns and welcome new possibilities. Bringing extensive knowledge gave the workshop an extra dimension and kickstarted the discussion about the usage of new media.”

Menno VisserCEO, Nederland Cares