Nameshapers social media support for events | logo MVO Nederland 2014

Voor MVO Nederland hebben we geadviseerd, ondersteund en tooling uitgekozen voor het evenement “Dag van de Sociale Innovatie”.

  • Online strategie voor #DSI14

  • Ondersteuning & coördinatie online engagement

  • Training Twitter-reporters

Dit evenement vond plaats op tientallen locaties in heel Nederland. Vanuit een plenaire hoofdlocatie werd de keynote speaker, Menno Lanting, via livestream uitgezonden op alle deelnemende “satellietlocaties”. Vervolgens konden deelnemers op zowel de hoofdlocatie als bij de satelliet-events in gesprek met elkaar over het thema sociale innovatie onder begeleiding van speciaal voor dit doel opgeleide gespreksleiders. Wij voorzagen in student-reporters die vanaf elke tafel live verslag deden via Twitter in woord en beeld. En niet geheel onbelangrijk: het eindresultaat, een uitgesproken ambitie om in de eigen onderneming sociale innovatie toe te passen, werd door de student-reporters teruggekoppeld naar de hoofdlocatie.

In dit traject hebben wij de uitvoerende projectmanager geassisteerd met strategische sparringsessies, advies over de inzet van social media vooraf, tijdens en na de Dag van de Sociale Innovatie en een training met briefing verzorgd voor de student-reporters.