Nameshapers helped Lamb Weston with a social media brainstorm day

Lamb Weston Meijer – Strategische brainstorm & social media consultancy

Een volledig sales team bijpraten over actuele social media ontwikkelingen zonder onze eigen mening door te drukken? Uitdagend! Lamb Weston Meijer (producent van topkwaliteit aardappelproducten) vroeg ons hun drie pijlers van kwaliteit, dienstverlening en innovatie te helpen vertalen naar een social media omgeving.

We trokken een hele werkdag uit om een beeld te schetsen van het huidige social media landschap en hoe mensen al niet beter meer weten dan de hele tijd hun hele sociale netwerk in hun broekzak bij zich te hebben. Het duurt niet lang meer of we spreken niet meer van “online” versus “offline”, maar zullen continu met elkaar verbonden zijn. Hoe gaat dit impact hebben op B2B sales? Tijdens onze introductie hierover met veel video’s, schreven de deelnemers actief hun ideeën op over hoe dit de processen van Lamb Weston raakt en we verzamelden die input op flipovervellen.

Het tweede deel van deze dag startte met een aantal brainstorms en energizers om de mentale energie lekker te laten vloeien en los te komen van beperkende structuren die creativiteit kunnen blokkeren. We clusterden met elkaar frisse ideeën en discussieerden over de gevolgen van deze plannen voor de hele organisatie. Social media raakt namelijk nooit alleen maar één silo, maar iedereen in een bedrijf. “Wat hebben we nodig van de rest van de organisatie om dit te bereiken?” was de laatste vraag die het salesteam zichzelf moest stellen, waarbij ze kritisch keken naar hoe SMART de grote hoeveelheid ideeën en plannen voor Lamb Weston waren om nog beter social media in te zetten om de bedrijfsdoelstellingen te behalen.

De uitkomsten van deze dag zijn vervolgens gebruikt als basis voor een strategische visie over hoe Lamb Weston in Nederland en internationaal social media strategisch kan inzetten.