EADV logo dermatology

EADV is een toonaangevende internationale conferentie over dermatologie. Nameshapers verzorgt voor deze 5-daagse bijeenkomst op het gebied van social media de begeleiding van het organiserende team, waaronder strategie, training en contentplanning. Gedurende enkele maanden hebben wij het organiserende team met raad en daad bijgestaan en ondertussen getraind om zelfstandig met social media om te gaan.

 • Social media strategie

 • Hybride interactie

 • Webcare en contentcreatie

Sinds 1987 richt deze non-profit vereniging zich op vooruitgang in het vakgebied van dermatologie en venereologie, voor zowel medische professionals als patiënten. Jaarlijks organiseert EADV een grootschalig medisch congres met ongeveer 10.000 deelnemers en een spring meeting voor zo’n 3.000 bezoekers. Naast de genoemde activiteiten nemen we samen met Live Online Events de hybride elementen van de live conferentie onder onze hoede. Zo handelden we de webcare af en creëerden op allerlei manieren interactie voor de offline en online deelnemers aan de conferentie.

Enkele cijfers van EADV 2014 op een rij:

 • 12.400 fysieke bezoekers in 2014

 • 2410 retweets met de event hashtag

 • 1368 unieke tweets

 • 5,4 miljoen potentieel bereikte twitteraars

 • 7 dermatologen (in opleiding) werkten als social media reporter

 • 71 procent groei in volgers @EADVderm

 • 228 unieke foto’s en video’s van bezoekers op Instagram

 • 720 bezoekers ter plekke geholpen aan de online helpdesk

De congresorganisatie is bezig om snel te moderniseren. Door aansluiting te zoeken bij de jongere dokters in het vakgebied van dermatologie en de conferentie meer te digitaliseren, wil EADV een vaste plek blijven houden in de hoofden en harten van dermatologen over de hele wereld. In dat kader vroegen ze Nameshapers om ondersteuning op het gebied van social media en andere online mogelijkheden om continu in contact te blijven met haar achterban.

In het eerste jaar hebben we onder meer een Twitteraccount aangemaakt en een Facebookpagina geopend met het organiserende team op het hoofdkantoor in Zwitserland. Ook hebben we schermen met live social media updates gecoördineerd voor in de wandelgangen tijdens het congres; van de inhuur van televisies en het instellen van de software tot aan het modereren van de berichten die te zien waren. We waren tijdens openingstijden aanwezig met een fysieke helpdesk om mensen te helpen de social media updates te volgen en zelf actief deel te nemen aan de online gesprekken en bovendien hebben we bij een aantal geselecteerde sessies gezorgd voor zaalinteractie (waarbij men o.a. kon stemmen op stellingen van de sprekers) en live reporting door een team dermatologen in opleiding. Dit team hebben wij getraind en voorzien van een content calendar in samenspraak met de klant.

De eerste resultaten zijn bemoedigend en we kijken uit naar een lange samenwerking met EADV.