Bij Deloitte hebben we als onderdeel van de Social Business Strategy vele workshops gegeven over het zakelijk inzetten van social media. Onze focus was om senior managers en partners niet alleen een perfect ingevuld LinkedIn-profiel te laten maken, maar dit medium bewust in te zetten om relaties te onderhouden en nieuwe zakelijke kansen te creëren.

We zijn er trots op deel uit te maken van de inspanningen om “social” in Deloitte’s DNA te verweven. Als voorloper onder de grote bedrijven die social media gebruiken, heeft Deloitte’s online team een uitgebreid social business en social media programma opgezet. Onze workshops gericht op implementatie zijn een essentieel onderdeel van de activatiestrategie.

Na het bouwen aan bewustzijn en het creëren van enthousiasme om te beginnen met social media, kennisdeling en uiteindelijk het genereren van business leads, is het tijd voor de volgende stap: je handen vuil maken. Oftewel: zelf aan de slag in hands-on workshops. Omdat Deloitte geen trainers in dienst heeft of voldoende FTE’s beschikbaar heeft om zo veel collega’s te trainen, zijn wij (en anderen) aan boord gehaald. In groepen van 15 personen werken we in 3 uur tijd aan het verkrijgen van de mindset en vaardighedenom optimaal gebruik te kunnen gaan maken van de meest gebruikte platforms om zowel persoonlijke als zakelijke doelen te bereiken. Ons doel met Deloitte is om voor juni 2012 minstens 1.000 professionals te hebben getraind.

We hebben ondervonden dat 1 social media platform per workshop meer dan genoeg is voor de deelnemers. Sterker nog – de Deloitte-deelnemers ervaren dat 2,5 of 3 uur om bewust aandacht te besteden aan hun social media aanwezigheid slechts het begin is. Dat is nog niet eens 10 procent van hun werkweek! Daarom hebben we de onderwerpen opgedeeld: elke social media workshop bij Deloitte gaat specifiek ofwel over LinkedIn, Yammer of Twitter op een basic, medium of advanced niveau. We leren mensen ook over de mindset en vaardigheden om slimmer te werken. Dit is ook het onderwerp van een aparte workshop die geheel in het teken staat om effectiever te werken met moderne technologie – inclusief RSS feeds, slimme Mail-filters en social media dashboards.

Lees meer over dit social business programma op social media adviseur Jochem Koole’s blog.