aBMG alumni beleidswetenschappen logo

Enkele tientallen alumni uit de hoek van beleid- en managementwetenschappen kwamen op 19 maart naar het seminar “Transparantie in de zorg” aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Eén van de keuzemogelijkheden was het bijwonen van de presentatie die Nameshapers op maat heeft samengesteld over digitale ontwikkelingen waar iedereen in de zorg mee te maken zal krijgen. De inhoud varieerde van een korte introductie in de status van social media tot het doornemen van bestaande platforms zoals KiesBeter.nl en patiëntenforums met een blik in de toekomst. Vanuit het oogpunt van futuristen komt het punt waarop de Singularity bereikt wordt (en mens en machine één zullen zijn) steeds sneller dichterbij. Wat kunnen we daarvan merken?

Emilie Bots

“Oliver de Leeuw wist onze deelnemers met zijn enthousiasme en humor te prikkelen met nieuwe ontwikkelingen op ICT gebied en de vraag wat dit betekent voor zorgorganisaties. Voor velen leek het nog een ver van mijn bed show: de online dokter, instagram for doctors en wearables. Maar wie had twintig jaar geleden verwacht dat we nu niet meer zonder mobieltje zouden kunnen? Een eyeopener voor ons allen!”

Emilie BotsAmbassadeur Ziekenhuisdiensten, Jeeves BV